Terörist sanılarak vurulan çocuğun ağabeyi dehşet anlarını anlattı
Kategori: HaberlerEklenme Tarihi: Tem 21st, 2011 Ekleyen: Erdem Coşkundere



Samsun’da, terörist sanılarak güvenlik güçlerince açılan ateş sonucu ölen 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş’ın çatışma anında yanında bulunan ağabeyi Habip Çetintaş dehşet anlarını anlattı.
Boğaziçi mevkiinde teröristlerin geçiş noktasında pusu atan güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş’ın evinde yas var. Değirmenüstü Mahallesi’nde müstakil bir evde yaşayan Çetintaş ailesi, yaşanan çatışma sonrası bir evlatlarının hayatını kaybetmesinin şokunu yaşıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulaması tamamlanan 19 yaşındaki ağabey Habip Çetintaş, ifadesinin ardından savcılıkça serbest bırakıldı. Adliyede çaycılık yapan babası Hasan Çetintaş’la eve gelen Habip, ailesiyle yaşadığı dehşet anlarını paylaştı.
Güvenlik güçleriyle aralarında yaşanan çatışmayı anlatan Habip Çetintaş, bir yakınlarının düğününden geldiklerini, Boğaziçi mevkiinde viyadük üstüne çıkmak isterken daha sonra asker olduğunu öğrendikleri güvenlik güçleriyle karşılaştıklarını söyledi.
“Bir anda bize doğru silah sesleri gelmeye başladı. Asker olduğunu bilmiyorduk” diyen ağabey Çetintaş, şöyle konuştu: “Bu sırada kardeşime tekme atarak yere düşürdüm. Bende kendimi tren yolunun aşağısına attım. Onlar başladıktan sonra ben de bir el ateş ettim. Bu sefer silah sesleri daha uzun sürdü. Ben terörist zannettim asker olduğunu görmedim. Silah sesleri kesildikten sonra ortalık sakinleştikten sonra bağırdılar. Bende karakolu aradım. Karakoldaki görevli bana ‘sakın çıkma’ dedi. Karakoldan beni aradılar çık dediler bende çıktım. 1 saate yakın sürdü. Sürekli ateş ettiler bağıran olmadı. Sonuna kadar davacıyım. Hiçbir zaman vaz geçmeyeceğim.” Dört çocuk babası Hasan Çetintaş, olayın saat 04:00′de kendisine bildirildiğini belirtti. Habip’le telefonla görüştüğünü, durumu kendisine anlattığını kaydeden baba Çetintaş, şunları söyledi: “Polis memurları geldi beni polis merkezine götürdü. Her şeyi polis merkezinde öğrendim.” Anne Güler Çetintaş ise baygınlık geçirerek evde tedavi altına alındı. Gökhan Çetintaş’ın cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA


|
Ayni Kategoriden Haber
Kategori: Haberler
|