58. MADDE VE 2. DEVRE
Kategori: YazarlarimizEklenme Tarihi: Oca 2nd, 2012 Ekleyen: AhmetSaka



Futbolumuz belindeki şu kamburundan bir türlü kurtulamadı gitti. Zaman geçip gidiyor ve de biz hala ne yapacağımızı, ne karar vereceğimizi bilmiyormuş gibi futbolseverleri, futbola gönül verenleri oyalayıp duruyoruz. ”Bir gün idealim Fenerbahçe’ye başkan olmak” diyen bir Futbol Ferderasyonu başkanımız var yani eskilerin deyimi ile attan inip eşşeğe binmek isteyen bir başkan. Bu yüzden futbolumuzu bir kısır döngü içine sokup duruyor muhterem başkanımız. Zaten bunu doğruluyan açıklamayı Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen yaptı. Mehmet Ali Aydınlar başkan olmasa idi Fenerbahçe çoktan küme düşürülmüştü diye. Kimsenin herhangi bir kulüp veya kişiyle alıp vermediği yoktur. Futbolumuz kan kaybetmektedir. Federasyon 58. maddenin görüşülmesi için 26 Ocak’ta genel kurul çağrısı yaptı. Bunun anlamı şu, siz bize genel kurulda yetki verdiniz amma biz yönetim olarak bu kararı verecek cesaretimiz yok, bu vebale sizde ortak olun. Peki bu genel kurulda görüşülecek olan 58. madde ne diyor:
(1) Müsabakanın sonucunu hukuka ve spor ahlakına aykırı bir şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.
(2) Bu hükmü ihlal eden kişiler 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla kulüpler ise küme düşme cezasına ek olarak puan indirme cezasıda verilebilir.
(3) İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüpler ayrıca para cezası verilir.
(4) Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde hak mahrumiyeti cezası verilir.
İşte bu madde o kadar açık ki bu işi sündürme’nin bir anlamı yoktur. Eğer genel kurulda bu iş çözülmezse yani UEFA’nın vereceği karar açık ve nettir. Türk takımlarının Avrupa kupalarından 3 ila 5 yıl arası men edilmesi olacaktır. Belki ülke futbolunun önde gelen bir takımı bir süper ligde olmayabilir, bu yüzden yayıncı kuruluş kaygı taşıyabilir, hiç kimse şunu unutmasın ki Avrupa kupalarında olmayan bir ülkeye hiç bir yıldız futbolcu gelmez artı, böyle bir ligin tribün ve televizyon reytingi nasıl olur siz tahmin edin. Bana göre bir Macaristan bir Romanya oluruz tepe taklak çakılırız yere. Sadece Avrupa’da ilk takımları küme düşürülücek ülke biz miyiz? Elbetteki hayır. 1971′de Almanya’da Rot Wers Oberhausen ve Armina Bilefeld, 1980 yılında Totonero skandalında Milan, 1994 Fransa’da Marsilya, 2006′da İtalya’da Juventus, 2007′de Portekiz’de Boavista, son olarak Yunanistan’da 2011′de Kavala takımları şike yüzünden küme düşürüldü. Türkiye’de ise sadece Elazığ 1. Amatör Ligi’nde Bağlarspor, Köy Hizmetleri, Yolspor ve Hicretgücü takımları şike yaptıkları için küme düşürüldü. Bekleyip göreceğiz, futbolumuz dibe mi inecek düze mi çıkacak, hazır genel kurul toplanmışken en iyisi yeni yönetim seçmek olacaktır.
Çarşambaspor’un ilk devre maçları bitti. İlk devre toplamamız gereken puanın 4-5 puan gerisinde ilk devreyi bitirdik. Küme düşme barajı ile puan farkımız 6, ilk haftalar bizim için çok önem arz edecek. Takım bugün idmanlara başlayacak. Transfer çalışmaları başlamış durumda 3 veya 4 futbolcu ile anlaşmak üzere olduğu bilgileri geldi bizlere. İnşallah gerekli bölgelere gerekli transferler yapılacaktır. Bu takım inşallah ligde kalacaktır beklentimiz ve temennimiz budur. Artık baştan startı iyi almamız gerekiyor yoksa işler iyice kötüye doğru gidecektir. Birde yapılacak forvet transferi inşallah bir devrede 2 kırmızı kart görmeyeninden olacaktır, bu kadar sorumsuzluk olamaz. Eğer bu arkadaşımız bu takımın ne kadar büyük bir takım olduğunu tarihi olan bir kulüp olduğunu bilmiyorsa birileri ona anlatsın.
Hepinize futbol dolu günler diliyorum.




|
|